ravintola ja sisustustrendit 2020 E.Ahlström

2020. a trendid

21.1.2020

Restorani- ja sisustustrendid aastaks 2020 – milliseid trende või nõrku signaale me praegusel ajal ja uuel kümnendil märkame?

E. Ahlströmi trendininad nuuskisid välja need kõige tugevamad 2020. aasta trendid. Elamusrestorani pidajana usaldad muidugi omaenda innovaatilist ja inspireerivat kontseptsiooni, aga mõnikord tasub peatuda ja mõelda, millises maailmas elavad sinu kliendid. Trendid peegeldavad aega, milles me elame. Restorani-, sisustus- ja elustiilimaailma trendidest võib välja noppida väikeseid üksikasju oma restorani argipäeva ja klientide üllatamiseks. 

Restoranitrend: kohalolu

Trend on seotud holistilise mõtlemise ja üleüldise heaolujahiga: restoranid ja hotellid on heaolu alustalad ja holistilise kogemuse pakkujad. Restoranides korraldatakse sündmusi, kus toit on osa tervikust. Toit ja toiduvalikud on üha suurem osa identiteedist: restoranid peavad pakkuma kvaliteetseid alternatiive näiteks alkoholile ja lihale. Laineharjal surfav restoran teadvustab endale, et inimene mäletab söömist sageli paremini kui teisi tegevusi ning loob nautlejatele oma tajuhäiringuteta ruumi ja rahu.

ravintolatrendit 2020 empatia eahlström
Water garden, Japan. Photo: Junya Ishigami

ravintolatrendit 2020 läsnä eahlström
Photo: Serax

 

Sistustustrend: graafilisus 

Restoranide sisustuses tõstab pead graafilisus. Graafilisus ei tähenda siiski must-valgeid, vaid suuri ühtlasi värvipindu. Julge restoran täidab kogu ruumi kuni sööginõudeni ühe või kahe värviga, kuid mängib värvipindade graafiliste vormidega. Praegusel ajal võib näha palju rohelist, mis on ühendatud mõne teise värvi, näiteks nn millennial pink-roosa või kollasega. 

ravintolatrendi graafisuus eahlström
Photo: Pedrali

sisustustrendi graafisuus eahlstöm
Restaurant Bistro O Mat, Tapiola. Photo: E.Ahlström

 

Elustiilistrend: empaatia

Me elame rõhutatult empaatilisel ajastul. Võitlus kliimamuutustega, heategevus, toidujäätmete ärakasutamine, ühised söögikogemused, annetused – kõige selle osas peab restoran võtma seisukoha ning neist klientidele teada andma. Empaatia on kliendikesksus ja teenindusviis, sest iga ruum on tunne. Professionaalselt kujundatud restoranides meeldib inimestele rohkemgi kui kodus. 

ravintolatrendit 2020 empatia eahlström

 

Sisustus- ja restoranitrend: Aafrika

Toidutrendides on kausitoitudele lisaks tõusuteel Aafrika, eeskätt ilmuvad taldrikutele Lääne-Aafrika tulised maitsed ja värvirohke comfort food. Sisustuses avalduvad Aafrika mõjud bambuse, rotangi ja vesihüatsindi kasutamises, silmatorkavas sisehaljastuses ning murtud ookri ja punakaspruunides toonides. 

ravintolatrendit 2020 afrikka eahlström
Photo: Bloomingville

ravintolatrendit 2020 afrikka eahlström
Photo: Churchill

 

Sisustus- ja restoranitrend: omapärane luksus

Praeguse aja luksus on tolerantne ning ebatäiuslikkus on huvitav. Üldist stiili segatakse omapärase ja lausa kiiksuga. Esemed räägivad lugusid. 80-ndate lemmikud kuivatatud lilled tulevad tagasi ning kuivatatud lilledest ja samblast valmistatud efektsed kompositsioonid loovad vau-elemente. 

sisustustrendit 2020 omintakeinen luksus eahlström
Restaurant Farouge, Helsinki. Photo: E.Ahlström

sisustustrendit omintakeinen luksus eahlström
Photo: Normann Copenhagen

Sügistoonides uudistooted!

lühtrid küünlad restoran

Laternad ja küünlad restorani terrassile

Kaunis ja toimiv terrass nende toodetega!