säilytysrasiat ravintola ahsltrom

Puhas restorani tagaruum – väike luksus argipäeva!

17.6.2020

Milline pilt avaneb, kui heidate pilgu restorani lao- ja tagaruumidesse? Uut hooaega tasubki alustada sõna kõige otsesemas tähenduses puhtalt lehelt, seades korda nii köögi kui ka restorani tagaruumid. Allpool on toodud mõned asjakohased soovitused.  

 

Esmalt tuleks olukord üle vaadata. Millest on võimalik kaos tingitud? Kas põhjuseks on säilitusruumide puudumine, ebaloogiline kord, valed säilitusnõud või prügikastide vähesus või vale suurus? 

1. Maksimeerige ruumikasutust  

Kord püsib kõige paremini siis, kui igal tootel ja kaubal on oma kindel koht. Sageli kujuneb probleemiks säilitusruumide puudumine. Juba mõni kokkupandav lao- või seinariiul võib olukorda parandada. Riiuli materjal võiks olla selline, mis sobiks kasutamiseks erinevates ruumides ja mille puhul saaks vajaduse korral riiulile ka rattad alla kruvida, et kraamimist ja esemete teisaldamist lihtsustada.  

Kui ees seisab suurem remont, saate riiulid ja riiulisüsteemid tellida ka valmistööna. See võimaldab ära kasutada kõiki võimalikke õõnsusi.  

Ruumikasutust tasub maksimeerida ka sobiva suuruse ja kujuga mahutite abil. Nelinurksed, kaanega varustatud mahutid toimivad minu kogemuse kohaselt kõige paremini.  

 

2. Säilitage toodete värskus ja vähendage toidukadu 

Parimate maitseelamuste lähtekohaks on hoolikalt valitud toidud ja toorained. Toidu säilitamisel panustage õigetele temperatuuridele ja kvaliteetsetele säilitusvahenditele, mis on ohutud ja vastavad professionaalsetele köökidele kehtestatud hügieeninõuetele.  

Toidu kuivamist ja lõhnaainete lendumist saab takistada tihedate kaante abil. Toitude ja toorainete õigel viisil säilitamine aitab vähendada toidukadu.  

 

3. Tehke oma igapäevaelu lihtsamaks 

Säilitamisel eelistage lihtsaid lahendusi. Hästi valitud säilitusnõusid on lihtne tõsta, virnastada ja teisaldada. Neid on kerge hooldada ning need taluvad masinpesu. Samuti kaaluge, kas mõne väiksema anuma kasutamine suure mahuti asemel annab igapäevaelus parema ja praktilisema tulemuse. Nii on toodete ringlus sujuvam ja säilitusnõude puhastamissagedus suurem.  

 

4. Säilitage tooteid vastavalt otstarbele 

Hoidke laoruumid puhtana. Aeg-ajalt tehtav väike korrastamine mõjub hästi ja nii on argielu palju mõnusam jätkata. Paigutage harvem kasutatavad tooted laoruumi tagaosasse ja seadke sagedamini kasutavad esiritta. See hoiab kokku aega ja lihtsustab laovarude tellimist, kui tähtsamad tooted on kohe nähtaval.  

Jätke hüvasti rikkis töövahenditega. Pikemalt säilitatavad tooted – näiteks hooajalised dekoratsioonid – tuleb hoolikalt pakkida. Kui otsite need järgmiste jõulude ajal välja, olete iseendale tänulik, et kasutasite tihedat ja tolmukindlat kasti, millele oli kleebitud selgete ja suurte tähtedega märgistus.  

 

5. Vaadake prügikonteinerisse 

Vaadake üle prügikastid ja veenduge, et need vastavad otstarbele ja on ruumi jaoks sobivad. Kvaliteetsed prügikonteinerid taluvad ka karmimat kohtlemist ning nende tühjendamine on tänu ratastele suhteliselt lihtne. Maitse küsimus on kaane funktsionaalsus – kas kasutada pendelkaanega või pedaaliga prügikasti. Need mõlemad edendavad restoraniköökide jäätmekäitluse hügieenilisust.  

 

lühtrid küünlad restoran

Laternad ja küünlad restorani terrassile

Kaunis ja toimiv terrass nende toodetega!

ravintola somistus E.Ahlström

Stiiliteenused restoranile!