Sergio Herman INKU kollektsioonist: “Tahan katta laua keraamikas õitega”

5.2.2021

Jaapani kulinaarsete reiside ajal oli tippkokk Sergio Herman täiesti lummatud kaunist, kohalikust ja seal valmistatud puhastest lauanõudest. INKU kollektsiooniga soovis ta edasi anda Jaapani lihtsuse dünaamilist õhkkonda ja täieõiguslikku restorani  glamuuri. INKU on Sergio Hermani projekti Le Pristine brasserii, kus ta ühendab Zeelandi piirkonna Itaalia kulinaarse hõnguga. 

Herman soovib oma kollektsiooniga muuta Jaapani traditsiooniliste toodete õrna olemuse kättesaadavaks ka laiemale publikule. Erinevalt eelmisest Surface kollektsioonist on INKU palju keerukam ja pisut naiselikum. Seal on selge viide loodusele, selle abstraktsete struktuuride ja Jaapani õitega, mis on selgelt äratuntavad. Kollektsioonis on ka radiaalne tüpograafia, mida sageli seostatakse ikoonilise Fidži mäega. "INKU lauanõudega ei saa me mitte ainult taldrikut kenasti kaunistada, vaid katta lauad keraamikas õitega," ütleb Herman. "Ma ei pea seda ainult meie ülesandeks inspireerida inimesi kulinaarsest vaatenurgast, vaid tahan seda luua ka laua kaunistustega." INKU lauanõude puhul on erandiks see, et kahte täpselt ühesugust ei ole.

Tulemuseks on see, et pealiskiht tekitab väikseid puudusi, mis sobivad täielikult Wabi-Sabi tundega, nagu Sergio Herman selle projektiga soovis edasi anda. Laiaulatuslik lauanõude kollektsioon, mis varieerub väikestest serveerimistaldrikutest kuni kaussideni on saadaval kolmes värvitoonis: koorene valge, matt must ja hall-roheline. Laua- ja toiduvalmistamise tarvikud täiendavad kollektsiooni aasta jooksul. Lisaks juba saadavalolevale taldrikukollektsioonile on olemas ka professionaalne kohvi- ja teekomplekt ning rida peeneid klaasnõusid, veiniklaasidest ja šampanjaklaasidest kuni vee- ja kokteiliklaasideni. Mõni neist on soonikklaasist eriväljaanne, millel on õrnad voldid, kus sooned tuhmuvad järk-järgult klaasi servani. Üks asi on kindel: INKU paljastab Hermani tundliku ja pisut poeetilise poole.

Vaata pilte ning lase end inspireerida!

Sergio Herman - kokk, kes insireerib ja võlub

Sergio Herman alustas oma karjääri pereettevõttes Oud Sluis restoranis Hollandis, kus ta töötas 25 aastat. Alates 2005. aastast on tal olnud kolm Michelini tärni ja ta on kaheksa aastat kuulunud maailma 50 parima restorani hulka. Vaatamata sellele edule otsustas Herman 2013. aasta detsembris sulgeda Oud Sluisi uksed, et saaks uutele projektidele pühenduda. Täna on tal neli restorani: Jane** Belgias Antwerpenis, Pure C**, AIRrepublic* ja Blueness Hollandis Cadzand-Badis. Lisaks on ta võtnud endale kulinaarse vastutuse friikartulite kontseptsiooni Frites Atelier eest. Ta on avaldanud ka mitu kokaraamatut, millest viimane „Sobremesa“ ilmus 2019 aasta suvel.

SERAX toodetega saad tutvuda meie Creative Studios: Punane 56; Tallinn. INKU kollektsioonile saad pilgu peale heita meie kodulehel: SERAX x INKU

Kaunis ja toimiv terrass nende toodetega!

Ringlussevõetud PET-materjal sisustustoodetes