Veiniklaasid restoranile
Meie valikus pakutavad restoranidele mõeldud veiniklaasid on jaotud kasutusotstarbe järgi:
Veiniklaasid ja klaasisarjad laua katmiseks vabamas õhkkonnas – lõunaserviisi kuuluvad veiniklaasid sobivad argiseks kasutamiseks ja on säilituskindlad. Sellesse kategooriasse kuuluvad ka virnastatavad veiniklaasid.
Catering-teenusteks, bankettideks, kliendi-reklaamüritusteks ja sündmuste korraldamiseks sobivad nii vastupidavad lühikese jalaga veiniklaasid kui ka kergesti hooldatavad veiniklaasid.
Pidulikku serviisi kuuluvad veiniklaasid on kõrge jala ja õhukese servaga. Puhutud klaasist valmistatud klaasid.
Kõikide klaasisarjade šampuse- ja vahuveiniklaasid restoranidele leiate pealkirja Vahuveiniklaasid alt.
Joogiklaasid restoranidele
Veeklaasid erinevates stiilides lauakateteks ja üldotstarbelised klaasid on meie joogiklaaside valikusse paigutatud klaasisarjade kaupa.
Meie valikust leiate ka karastatud klaasist klaasid, nt lasteaedadele või koolidele.
Õlleklaasid, virnastatavad klaasid, napsiklaasid ja muud klaasist tooted, nt klaasist magustoidukausid, valamiskannud ja klaaskannud ja klaasist serveerimisnõud leiate vastavatest kategooriatest.
Klaaside hankimine restoranile – soovitused valikuks
Kui valite joogiklaase ja veiniklaase restoranile, arvestage klaasi käsitlemise, säilitamise, klientide arvu ja klaaside pesemisega. Klaaside hankimiseks restoranile tutvuge soovituste loendiga.
Professionaalseks kasutamiseks mõeldud karastatud klaas
Restoranidele ja professionaalsele köökidele sobivad joogiklaasid on sageli valmistatud karastatud klaasist, mis on löögikindel. Karastatud klaas on vormitud klaasi mass, mida on kuumtöötluse abil tugevamaks muudetud.
Karastatud klaas
- on nõudepesukindel
- talub temperatuurikõikumisi
- talub ka karmi käsitsemist, kuna karastatud klaasi vastupidavus löökidele ja survele on tavalise klaasiga võrreldes 6–8 korda suurem
- purunemisel laguneb see väikesteks ümaraservalisteks kildudeks.
Erinevad klaasid – milles seisneb materjalide erinevus?
Restoranides kasutamiseks ette nähtud klaaside klaasimassi võib jagada nelja rühma:
- tavaline klaas (naatriumoksiidist klaas ehk tööstusklaas, soodaklaas ehk sooda-lubi-liivklaas)
- kristallklaas, mis on tavalisest klaasist eredam klaas. Selle valmistamisel on naatriumoksiid asendatud kaaliumoksiidiga. Kristallklaasile võidakse lisada erinevaid kaunistusi
- kuumust taluvad klaasid (boorsilikaatklaasist klaasid). Näiteks Pyrex-klaasist küpsetusnõud.
Restoranides ja professionaalseks kasutamiseks mõeldud klaas on suurepärane materjal, kuna see on
- läbipaistev
- hügieeniline
- tugev
- kulumiskindel
- kemikaalikindel
- klaas annab kaunilt edasi värvusi
Klaasimass valmistatakse liivast, soodast ja lubjast. Toorained tuleb segada õige suhtega, segu sulatatakse klaasahjus 1500-kraadisel temperatuuril ja temperatuur langetatakse ligikaudu 1000 kraadi juurde. Klaasimassi töödeldakse valamise, vormi puhumise või masinaga pressimise teel. Lõpuks valmistoode jahutatakse. Klaasid valmistatakse ühes etapis või kaheetapilise protseduuri abil, kus klaasi alaosa ja pokaal valatakse eraldi.