Üldiselt kujutatakse viskiklaasi ette sirge või kergelt altlaieneva madala klaasina. Selline klaas sobib kõige paremini jääga serveerimiseks või erinevate viskikokteilide jaoks, kuid sirged servad ja lai suu ei võimalda aroomidel piisavalt esile tulla ning see lahtub kergesti.
Parim viskiklaas on „tulp“, mis on nime saanud tulbiõie järgi, kuna meenutab seda just oma kujult. Laiem keskosa võimaldab viskil klaasis liikuda ja kitsam suu viskiaroomidel kontsentreeruda ning just seetõttu on selline klaas parim nii viski maitsmiseks kui nuusutamiseks. Sellise kujuga klaase kasutavad ka enamikud viskitootjad. Ükskõik, milline viskiklaas valida, tuleb arvestada ennekõike sellega, et viskil oleks klaasis ruumi liikuda. Sarnaselt heale veinile vajab ka viski ruumi hingamiseks. Mida rohkem viskit klaasis liigutada ja lasta tal nn hingata, seda mahedamaks ja mõnusamaks muutub viski maitse.
Üldiselt ei ole inimestel kodus mitut sorti viskiklaase valida. Kui maitsmiseks satub aga parasjagu näiteks linnaseviski, mille juures aroom on väga oluline, kuid spetsiaalseid klaase käepärast pole, sobivad ka šampuse- või veiniklaasid, mis on ülevalt kitsamad ning hoiavad viskiaroomi paremini klaasis. Vahel kasutatakse viskiaroomide klaasis hoidmiseks ka katteklaasi.
Lisaks kujule on viskiklaaside juures oluline nende hoiustamine ja hooldamine. Klaas võib pikemal seismisel mõne lõhna külge võtta, seega on tark klaas enne kasutamist üle vaadata ning vajadusel pesta ja kuivatada. Viskiklaase tuleks pesta voolava sooja vee all leebe nõudepesuvahendiga ja soovitavalt käsitsi. Õige hoolduse korral säilitavad viskiklaasid pikalt oma head omadused.