Valige praepann vastavalt kasutuseesmärgile
Panni valikut mõjutab kõige enam selle kasutuseesmärk, see, mida sellel valmistatakse ja mis on kuumuse allikaks.
- Kõik meie valiku pannid sobivad gaasileegile, elektripliidile ja keraamilisele pliidile.
- Induktsioonpliidile sobivad kõik pannid peale alumiiniumpõhjaga pannide.
- Ka see, mida panniga praadima hakatakse, mõjutab panni valikut.
- Kala on kõige parem praadida kaetud pinnaga pannil, lihale on aga parim kas black steel- või malmpann.
Kasutamine – pikendage oma praepanni kasutusiga
- Enne kasutusele võtmist lugege läbi tootja kasutusjuhised ja toimige neile vastavalt.
- Ärge kuumutage panni üle. Eriti induktsioonipliitidel kipub tühi pann kergesti üle kuumenema.
- Vältige suuri ja kiireid temperatuurimuutusi. Need võivad mõjutada panni põhja vormi.
- Kasutage õigeid töövahendeid.
- Kui keedate või hautate tooteid pannil, siis lisage soola alles keevasse vette.
- Laske kuumal pannil toatemperatuuril jahtuda. Ärge jahutage seda näiteks külma veega.
- Peske pann kohe pärast praadimist õrna toimelise pesuvahendiga puhtaks. Hapud ja magusad road võivad mõjutada panni pinda, kui need pikaks ajaks pannile jäetakse.
- Kuivatage panni kohe pärast pesemist, ärge jätke seda õhu kätte kuivama, sest nii võivad panni külge jääda katlakiviplekid. NB! Malmpanni võib kuivatada ka kuumal pliidil.
- Malmpanni tuleks töödelda rasvaga (rasvapõletus) vastavalt juhistele.
- Hoidke panni puhtas ja kuivas kohas.
Hooldus – et teie pannid püsiksid heas korras
- Kinni kõrbenud või põlenud toidu saate kõige paremini maha, kui leotate panni kuumas vees ilma pesuvahendita ning seejärel pesete.
- Ärge kasutage plekieemaldusvahendeid ega küürimisnuustikuid, mis tootega ei sobi.
- Kalgiplekkide eemaldamiseks kuumutage pannil vett, millele on lisatud tilk veiniäädikat. Laske jahtuda ja peske tavapäraselt. Arvestage, et eemaldamata jäänud kalgiplekid võivad
- Ülekuumenemisest tingitud plekid roostevabal terasel saab eemaldada spetsiaalse poleerimisvahendiga.
- Tärklisest jäänud plekid saab eemaldada lahjendatud veiniäädikaga