Paistinpannut ammattikäyttöön

Praepannid

Kuna panne on tänapäeval olemas väga erinevaid, tuleks enne uue köögitarviku ostmist läbi mõelda, milleks seda eelkõige vaja minema hakkab. See lihtsustab oluliselt valiku tegemist.

Kõige lihtsam on soetada üks keskmise suurusega pann, mis sobib igale pliidi tüübile ja millega saab nii muna praadida, kastmeid hautada kui ka jahtunud toitu soojendada. Väikses köögis ja harva kokkajale võiks olla see kõige mõistlikum lahendus. 

Hea praepann peab aga kindlasti olema vastupidav, lihtsalt kasutatav ja ergonoomiline. See on valmistatud kvaliteetsetest ja testitud materjalidest. Meie valikus olevate praepannide materjalid on alati testitud ja professionaalseks söögitegemiseks heaks kiidetud. 

Valige praepann vastavalt kasutuseesmärgile

Panni valikut mõjutab kõige enam selle kasutuseesmärk, see, mida sellel valmistatakse ja mis on kuumuse allikaks.

  • Kõik meie valiku pannid sobivad gaasileegile, elektripliidile ja keraamilisele pliidile.
  • Induktsioonpliidile sobivad kõik pannid peale alumiiniumpõhjaga pannide.
  • Ka see, mida panniga praadima hakatakse, mõjutab panni valikut.
  • Kala on kõige parem praadida kaetud pinnaga pannil, lihale on aga parim kas black steel- või malmpann.

Kasutamine – pikendage oma praepanni kasutusiga

  • Enne kasutusele võtmist lugege läbi tootja kasutusjuhised ja toimige neile vastavalt.
  • Ärge kuumutage panni üle. Eriti induktsioonipliitidel kipub tühi pann kergesti üle kuumenema.
  • Vältige suuri ja kiireid temperatuurimuutusi. Need võivad mõjutada panni põhja vormi.
  • Kasutage õigeid töövahendeid.
  • Kui keedate või hautate tooteid pannil, siis lisage soola alles keevasse vette. 
  • Laske kuumal pannil toatemperatuuril jahtuda. Ärge jahutage seda näiteks külma veega.
  • Peske pann kohe pärast praadimist õrna toimelise pesuvahendiga puhtaks. Hapud ja magusad road võivad mõjutada panni pinda, kui need pikaks ajaks pannile jäetakse.
  • Kuivatage panni kohe pärast pesemist, ärge jätke seda õhu kätte kuivama, sest nii võivad panni külge jääda katlakiviplekid. NB! Malmpanni võib kuivatada ka kuumal pliidil.
  • Malmpanni tuleks töödelda rasvaga (rasvapõletus) vastavalt juhistele.
  • Hoidke panni puhtas ja kuivas kohas. 

Hooldus – et teie pannid püsiksid heas korras

  • Kinni kõrbenud või põlenud toidu saate kõige paremini maha, kui leotate panni kuumas vees ilma pesuvahendita ning seejärel pesete.
  • Ärge kasutage plekieemaldusvahendeid ega küürimisnuustikuid, mis tootega ei sobi.
  • Kalgiplekkide eemaldamiseks kuumutage pannil vett, millele on lisatud tilk veiniäädikat. Laske jahtuda ja peske tavapäraselt. Arvestage, et eemaldamata jäänud kalgiplekid võivad
  • Ülekuumenemisest tingitud plekid roostevabal terasel saab eemaldada spetsiaalse poleerimisvahendiga.
  • Tärklisest jäänud plekid saab eemaldada lahjendatud veiniäädikaga

Oleme puhkusel 22.7-26.7.

Õigete valikutega vastutustundlikuma tuleviku suunas

Keskkonnasõbralikud tooted restoranidele ja hotellidele